Bukan Berita Online Biasa

Mira Filzah Anggun Di Pentas Peragaan New York

in Artis/Utama & Sensasi

MESTI dah ramai yang tahu bahawa Mira Filzah kini sudah bergelar model di pentas antarabangsa bersempena Minggu Fesyen New York pada 8 hingga 10 September yang lalu.

Wow! Bukan calang-calang hebat Mira ni. Orang lain masih lagi mencari platform untuk menjadi model di Malaysia, tapi Mira dah jauh melompat ke peringkat antarabangsa sampai nun jauh ke Amerika Syarikat (AS).

“Alhamdulillah ada beberapa projek yang akan memerlukan saya ke luar negara dan paling saya teruja dapat mewakili sebuah jenama di pertunjukan fesyen di New York.

“Saya juga diberi peluang untuk memperagakan pakaian jenama yang tak dapat saya sebutkan ketika ini di pertunjukan fesyen itu,” katanya dipetik daripada akhbar tempatan.

Mira juga telah menggayakan busana pengantin yang menyerlahkan kejelitaannya di atas pentas itu. Mira betul-betul nampak macam pengantin!

Dah alang-alang ada kat kota raya terbesar AS itu, Mira tak lepaskan peluang untuk berjalan-jalan di sekitar New York City yang sentiasa dilimpahi cahaya pada waktu malam.

Ramai yang memuji kejelitaan Mira dan penampilannya tampak sangat manis dengan menggayakan tudung labuh yang menampakkan ciri Islam, memandangkan pereka fesyen itu mengutamakan ciri ciri islamik dalam setiap rekaannya.

Mira dipilih oleh pereka fesyen tanah air, Shah Irza Zulkiply, atau nama jenamanya, Eja Shahril telah dijemput unruk menyertai Couture New York Fashion Week 2017 di negara Uncle Sam ini.

“Pada mulanya saya cuma menghasilkan tudung labuh yang disesuaikan dengan pakaian pengantin adik sebelum mengambil keputusan menceburi perniagaan rekaan fesyen ini secara serius pada 2009.

“Saya kemudian mula menjual pakaian muslimah di bawah jenama ‘Eja Shahril’ melalui media sosial saja dan tidak menyangka ia mendapat sambutan, malah ada artis tempatan turut membelinya,” katanya.

Anak kelahiran Kuala Lipis, Pahang itu meluahkan sedemikian ketika ditemui BH Online baru-baru ini sebelum berangkat ke New York.

Eja Sahhril ini merupakan salah satu daripada tiga pereka Malaysia yang dijemput unruk menyertai event antarabangsa tersebut.

Jenama Mak Cun yang diterajui oleh Erma Fatima turut berada di pentas yang gah itu bersama dengan rekaannya.

Baca: Jenama Mak Cun Di Pentas New York Fashion Week

Jelas lah kini bahawa rekaan anak bangsa kita telah dikenali diperingkat antarabangsa. Mungkin lepas ni akan ada ramai lagi pereka fesyen negara kita yang akan menempa nama di peringkat yang lebih tinggi. – MYNEWSHUB.CC/Ainaa Hafizah

Loading...

Terkini dari Artis

Go to Top