Syeriv Kena Asma, Netizen Beri Tip Untuk Syatilla

in Artis/Utama & Sensasi

IBU mana yang tidak risaukan kesihatan anaknya sendiri, lebih-lebih lagi jika baru berusia beberapa bulan.

Aktres Syatilla Melvin juga tidak terkecuali daripada merasa risau apabila anaknya, Syeriv Samheizy tidak sihat sehingga diberikan alat nebulizer.ipada para peminatnya tentang bagaimana untuk meredakan selesema

Memuat naik foto bersama anaknya yang sedang menggunakan alat itu menerusi akaun Instagram, isteri Shaheizy Sam itu menerima nasihat dan tip yang berguna daripada para peminatnya.

Ini termasuk panduan dan petua tentang bagaimana untuk meredakan selesema serta batuk yang dialami Syeriv.

Goodboy ibu..tak nangis pun masa neb😷cepat sihat syg ibu♥️keja ibu pun tergendala 😢 @syerivsamheizy

A post shared by *S Y A T I L L A M E L V I N* (@samtilla) on

Namun, Syatilla memuji anaknya kerana tidak banyak kerenah dan tenang sahaja menerima bantuan alat nebulizer itu.

“Goodboy ibu..tak nangis pun masa neb..cepat sihat sayang ibu♥️kerja ibu pun tergendala @syerivsamheizy”

Foto itu kemudian mendapat perhatian ramai pengguna laman sosial tersebut terutama yang bergelar ibu.

@nurul_ismail86: Mandikan air suam ngn lemon..n then tuam dada ank ngn daun sirih n Vick..xlupa jgk letak minyak asmak..insyaallah berkesan n kurang batuk + selesema..sbb ank sy pon kne mcm ank sis..alhamdulillah dah ok..wlpon batuk dah xada n then still selesema tetap mandikan ngn lemon..sblm ni try g clinic..doc x suggest kan utk neb atau masuk tiub buang kahak..Just buat tradisional aje..xlupa DF pon bantu sbbnya susu ibu utk bntu antibodi ank kuat..”

“@intanidayumanja: @samtilla pengalaman saya 6kali anak amik.neb masa tu anak umur 4bulan…pastu saya buat petua lama..bawang putih bakar sampai hitam pastu masukkan bawang pth yg dh dibakar tu dalam minyak zaitun dan setiap hari lepas mandi sapu dekat dada dan belakang alhamdulillah semua ok…biarlah bau busuk sikit bawang putih tu asalkan dier tk sakit…skng anak saya dah umur 2thn 2bulan..yg sulung 13thn dah…”

“@maimunnaomar: Mandikan dgn air rendaman lemon.”

“@nureul.lee: siannya sayang. kecil-kecil dah ambil neb. moga cepat sembuh”

“@shahrulain: Syeriv sama umur dengan anak saya…saya guna minyak
aromaterapi jenama Sutra…boleh tengok IG farmasi semulajadi…saya tak jual…just nak kongsi..”

“@drputeri: Get well soon syeriv… @samtilla my baby kahak hingus banyak i guna sterimar baby pastu sedut guna nasal aspirator.. sedut sehabis puas syok tengok kahak hingus terkeluar dengan jayanya.. biasa buat macam tu before feeding and tido bagi dorang comfortable..”

“@de_amaryllis: Kesiannya sayang….tilla buat chest precaution mintak doctor ajar or google…. jangan bagi kahak banyak baby tak pandai nak keluarkan….huhuhu ciannya dia cakap melalui pengalaman huhuhu anak”

“@faizasuhaida: Bagi baby minum madu campur dengan air suam sehari tiga kali. InsyaAllah..”

“@norainiaaziz: Sis try buat minyak bawang putih. Sapu kat dada. Baby breastfeed sis jaga makan ye. Elakkan makan makanan yang boleh banyakan mukus mcm tenusu, cheese, cookies. Insyaallah moga baby cepat sihat..”

Aww, kami yakin pasti Syatilla berasa terharu dengan keprihatinan peminat terhadap kesihatan dan kesejahteraan anaknya, kan! Ini barulah pengguna media sosial yang bijak! – MYNEWSHUB.CC

Loading...