Bukan Berita Online Biasa

Video ‘British Accent’ Kena Kecam, Shila Amzah Merajuk

in Artis/Utama & Sensasi

BARU sahaja selesai majlis pertunangannya bersama dengan pilihan hati pada awal bulan lalu, hari ini Shila Amzah mengambil keputusan untuk menyahaktifkan semua akaun media sosialnya.

Shila telah mengikat tali pertunangan bersama dengan Haris Idraki Elias yang bekerja dalam sektor kewangan di kota London yang dikenalinya kira-kira lima tahun yang lalu.

Disebabkan sudah terbiasa berbahasa inggeris dengan menggunakan dialek British, tak dinafikan Shila mungkin akan terikut-ikut dengan dialek tersebut.

Maka disebab itu, dia ingin mencuba kembali berbahasa Inggeris menggunakan dialek Amerika Syarikat yang biasa digunakan sebelum ini dengan membaca sebuah buku cerita berbahasa Inggeris.

Tapi apa yang menyedihkan disebabkan video itu, netizen telah mengecam tindakannya yang kononnya ‘over’ sehingga tak mampu untuk berbahasa inggeris seperti biasa tanpa dialek.

Seorang netizen di Twitter telah memuat naik video tersebut di laman Twitter dan beraturlah netizen si mulut bawang mengecam tindakannya penyanyi yang telah membina nama di China itu.

Tambah menyakitkan hati apabila terdapat netizen yang mengatakan kononnya Shila lupa diri selepas bertunang dan berlagak.

Aduh… Korang ni main cakap je. Mesti lah dia dah terbiasa cakap macam tu sebab hari-hari berbual dengan tunangnya dengan menggunakan dialek British.

Dalam masa yang sama mesti Shila pun dah terikut dan lama-lama melekat dengan dialek tu.

Sebabkan tak tahan dengan mulut bawang netizen semua, Shila mengambil keputusan untuk menyahaktifkan akaun Instagram miliknya.

Namun tak lama kemudian, Shila membuka semula akaun Instagramnya dengan memuat naik satu gambar dengan kata-kata semangat yang menunjukkan mengenai isu videonya itu.

He Said, ” You should go back because you have your fans who loves you, there are real people out there who loves you and know your worth.. **** them all who think otherwise..it doesn’t matter..focus on those who genuinely there for you..They can say what they want..They’re just plainly jealous of what they can’t have..That’s all.. Don’t let them win..” . . . So here I am today. A new soul. Cyberbullying isn’t cool.. I feel like I’ve been the easy target for their own entertainment satisfaction.. Evil souls they are.. But, I’m not feeding the trolls anymore, because I’m not coming back to twitter. It’ll be handled by my p.a. Idk why am I being bullied on socmed all the time no matter how hard I tried to be myself..and, it started since 7 years ago..and it’s a never ending story.. I can’t lie how it affected me.. How sad I am.. People constantly make fun of me since I was in school.. Simply because I am ndlalas daughter..they made fun of my dad’s name.. Made fun of My dream to sing.. Me having an american accent back then since high school.. I didn’t go to international school.. Never had an english speaking family.. Education pun SPM je.. But that doesn’t mean that I stopped growing.. I’m learning something new everyday.. Wanted to be a better version of myself everyday.. What makes you different is when you treat everyone with kindness and respect, even those who are rude to you … Be the person that makes others feel special. No matter how educated you believe you are , How you treat people ultimately tells everything. That’s not the ticket for you to feel like you’re above everyone else. #cyberbully #detoxify

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Kadang-kadang netizen ni yang over tau. Orang tu tak cari masalah pun, tapi diorang yang melebih-lebih sangat jatuhkan air muka orang lain.

Tak pasal-pasal Shila dapat pahala percuma pula sebab mulut bawang kalian semua tu.

Tak dinafikan, sebagai public figure, perkara seperti ni tak lari daripada golongan sepertinya sehingga perkara kecil seperti itu pun sudah menjadi masalah besar kepada mereka.

Setiap apa yang dilakukan oleh selebriti, pasti akan mendapat perhatian orang ramai.

Mungkin lepas ni Shila perlu berhati-hati kalau nak upload apa-apa di media sosial. Bukan apa, netizen sekarang ni hardcore sangat sampai semua benda mereka rasa salah.

Mudah-mudahan apa yang terjadi ni tidak mengganggu emosi Shila dan tunangnya sendiri. Maklumlah, darah manis kan. Harap Shila sabar dan anggap ini semua ujian buatnya yang bergelar selebriti. – MYNEWSHUB.CC/AH

Loading...

Terkini dari Artis

Go to Top