SATU PERUBAHAN

Tag archive

video

Peminat ‘Over’, Buat Video Sedih Untuk Neelofa

in Artis/Utama & Sensasi

KISAH cinta ala fairy tale antara pelakon Nur Fazura dan Fattah Amin berakhir dengan penamat yang manis sekali apabila kedua-duanya melangsungkan pernikahan Isnin lalu. Tapi, masih ada lagi golongan yang tidak move on! Mesti semua ingat lagi mengenai kisah cinta antara pelakon dan usahawan berjaya, Noor Neelofa dengan Fattah Amin yang telah berakhir hujung tahun…

Teruskan Membaca

Bekas Pondan Doakan Sajat Kembali Ke Pangkal Jalan

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

NAMA Jefferi Mohd Nor menjadi viral baru-baru ini apabila videonya mengakui pernah bergelar pondan sebelum ini mendapat perhatian netizen. Namun, usahawan popular Nur Sajat ada mengeluarkan sebuah video yang dilihat seolah-olah menyindir penghijrahan Jefferi yang dikatakan hanya dilakukan sebagai strategi pemasaran produknya selain mengelarkan lelaki itu sebagai orang tua nyanyuk. Susulan video Sajat itu, Jefferi…

Teruskan Membaca

Penyampai Berita TV1 Tak Tahan Tergelak Time Live

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

PENYAMPAI berita sering kali dikaitkan dengan imej serius memandangkan mereka perlu menyampaikan berita agar mesej yang terkandung itu jelas dan terang kepada penonton. Disebabkan itu, jarang-jarang sekali kita melihat pembaca berita tergelak dan tersengih tidak tentu hala ketika menyampaikan berita, kerana mereka perlu beraksi profesional seperti mana yang dituntut pekerjaan mereka. Namun, baru-baru ini tular…

Teruskan Membaca

Video: Selamba Curi Telefon Dalam Kafe Siber

in Jenayah/Utama & Sensasi

INSIDEN kecurian dan rompakan biasanya berlaku di tempat yang sunyi namun kini perkara itu tidak lagi termasuk dalam check list perompak sebelum melakukan kegiatan buruk itu. Sebagai contoh, kes kecurian dikongsikan netizen yang dikenali sebagai Sir Azri ini terang-terangan menunjukkan kejadian curi telefon bimbit di lokasi yang ramai orang iaitu di kafe siber. Menerusi rakaman…

Teruskan Membaca

Video: Aksi ‘Kereta Terbang’ Langgar Bonggol Jalan

in Utama & Sensasi

SUDAH banyak kali diingatkan jika memandu, sentiasa berhati-hati dan mengikut segala peraturan dan papan tanda yang terdapat di atas jalan raya. Kebiasaanya, kita sudah diajar untuk memperlahankan kenderaan sekiranya terdapat bonggol jalan lebih-lebih lagi di jalan berhampiran kawasan perumahan. Namun, video sebuah kereta yang dipandu laju ini sehingga melanggar bonggol jalan pastinya menggemparkan setiap yang…

Teruskan Membaca

“Dulu Penakut, Sekarang Saya Dah Jadi Abang Bomba”

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SEJAK semalam, video seorang peserta Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang gayat ketika ingin melakukan aksi abseiling mencetuskan gelak tawa di kalangan netizen. Rakaman berdurasi tiga minit itu menjadi tular sehingga ditonton hampir dua juta orang dan menerima lebih 40,000 perkongsian di laman Facebook. Namun itu adalah enam tahun dahulu, menurut Che Ku Muhammad Rizzuwan Che Ku Mohsin, 22,…

Teruskan Membaca

Cerita Sebenar Wanita Tunjuk Jari Tengah, #PatutlaMarah

in Utama & Sensasi

SEMALAM, sebuah rakaman video memaparkan aksi seorang wanita bertudung menunjukkan isyarat lucah gara-gara berebut tempat parkir kereta menjadi tular di laman sosial. BACA: Video: ‘Salam Jari Tengah’, Wanita Amuk Rebut Parkir Rata-rata netizen bertindak mengecam tindakan kurang sopan wanita itu tanpa mengetahui insiden sebenar, memandangkan ianya hanya dirakam sebelah pihak. Berikutan itu, suami kepada wanita…

Teruskan Membaca

Video Kejadian Sebenar Insiden Bayi Tercampak

in Jenayah/Utama & Sensasi

RENTETAN tragedi seorang bayi lelaki maut selepas tercampak keluar dari kereta dalam kemalangan di Kilometer 433.8, Lebuh Raya Utara Selatan arah utara Ahad lalu, sebuah rakaman video menjadi tular di laman sosial mendedahkan insiden sebenar kejadian tersebut. Dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, Aril Rizqin Redza Sharil, 3 bulan meninggal dunia pada jam 2.30…

Teruskan Membaca

Video Wanita Dicukur Kepala Bukan Di Malaysia

in Jenayah/Utama & Sensasi

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan penyebaran video menunjukkan dua wanita dicukur kepala mereka oleh sekumpulan lelaki kerana mencuri di kedai seorang peniaga yang menjadi tular di media sosial bukan berlaku di Malaysia. Ketua Komunikasi Korporat PDRM, Datin Asmawati Ahmad berkata kejadian berkenaan berlaku di sekitar tahun lepas di Maracaibo, Venezuela. Beliau berkata…

Teruskan Membaca

Dituduh Salah Laku, Ramai Netizen Back Up Lelaki Ini

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SEORANG pemandu bas Rapid Penang meluah kekecewaannya menerusi media sosial ekoran dituduh melakukan salah laku ketika bekerja dengan melibatkan seorang pengguna jalan raya lain. Individu berkenaan yang dikenali sebagai Firdaus Adenan meluahkan isi hatinya dan turut menafikan telah melakukan perkara tidak baik yang dikatakan salah laku itu seperti yang dituduh oleh majikannya. Menurutnya, disebabkan dia membunyikan hon terhadap…

Teruskan Membaca

Stesen TV Tayang Aksi Senggama Pasangan Kekasih

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

DUA stesen penyiaran di Sepanyol mengambil keputusan menyiarkan sebuah video memaparkan aksi senggama pasangan kekasih di balkoni rumah, baru-baru ini. Video yang dirakam orang awam itu dipercayai berlaku di daerah Salamanca yang kemudiannya disiarkan di stesen tv Telecinco dan Antena 3. Daripada rakaman itu, pasangan tersebut dipercayai tidak menyedari perlakuan mereka ‘diintai’ mata-mata sekeliling. Walaupun…

Teruskan Membaca

Video MPV Rempuh Motor Di Pandan Indah Viral

in Utama & Sensasi

MALANG tak berbau… Sebuah video memperlihatkan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV), Perodua Alza merempuh sebuah motosikal di persimpangan Pandan Indah kini menjadi sensasi di Internet. Kejadian dilaporkan berlaku baru-baru ini namun paparan tarikh 1 Januari 2013 adalah disebabkan tarikh kamera di papan pemuka selepas ia ditetapkan semula setiap kali ia dipadam. Video yang dirakam menerusi…

Teruskan Membaca

Video: Minah Melayu ‘Bimbo’ Mintak Kena Kecam

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

VIDEO dua orang gadis Melayu berpenampilan seksi dan menggoda ini menjadi sensasi Internet sejak kebelakangan ini. Masakan tidak, video yang direkodkan dua gadis ini seolah-olah mahu menempelak individu yang gemar menilai seseorang berdasarkan dari segi penampilan luaran sahaja. Mereka sengaja menunjukkan tatu dan tali coli yang dipakai meminta agar penampilan mereka dikecam oleh makcik-makcik dan…

Teruskan Membaca

2 Wanita Bertudung Kantoi ‘Sihirkan’ Kedai

in Jenayah/Utama & Sensasi

SATU rakaman video memaparkan dua orang wanita mencurigakan sedang menabur sesuatu di hadapan sebuah kedai yang bertutup, kini menjadi tular melalui laman sosial. Menerusi video rakaman litar tertutup (CCTV) itu, dua wanita yang bertudung itu dilihat berdiri selama beberapa saat di hadapan kedai itu sebelum mengeluarkan sebungkus beg plastik. Mereka berdua kemudian mengeluarkan sesuatu dari…

Teruskan Membaca

Video Lelaki Mengaku Anak Kim Jong-nam Muncul

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SATU rakaman video yang memaparkan seorang lelaki mendakwa dirinya sebagai anak kepada mangsa kes bunuh, Kim Jong-nam mula tersebar menerusi YouTube sejak semalam. Video eksklusif dimuat naik dengan tajuk KHS Video itu menggunakan nama Cheollima Civil Defence iaitu sebuah kumpulan yang mendakwa menawarkan perlindungan kepada rakyat Korea Utara yang ingin berpaling tadah. Menerusi video berdurasi 40…

Teruskan Membaca

Jijik! Uli Sampai Ke Lengan, Siap Lap Dahi Lagi

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

EUWWW… Masih berselera lagikah anda untuk roti canai di kedai mamak selepas menonton video ini? Video yang dirakamkan seorang pengguna Facebook dikenali Iky Faiereyl menunjukkan aksi menjijikkan seorang penguli tepung di sebuah restoran mamak yang selamba menguli sehingga ke pangkal lengan dan disusuli dengan aksi mengelap peluh di dahi. Terus kembang tekak tengok video ni……

Teruskan Membaca

Video: Peminat ‘Bergomol’ Laki Perempuan Berebut Beg

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

KEBIASAANNYA acara perebutan dalam dilihat dalam babak drama Mat Saleh ketika pengantin perempuan ingin membaling bunga kepada tetamu perempuan mereka. Tapi, kini ia bukan lagi hanya tertakluk kepada majlis perkahwinan sahaja, sebaliknya, acara baling membaling ini juga sudah diaplikasikan sebagai salah satu cara untuk menghargai peminat dan pembeli. Sebagai contoh, video yang kian menular ini…

Teruskan Membaca

Sajat Mengaku Cuci Miss V-nya Guna Sabun Muka

in Artis/Utama & Sensasi

SIAPA tak kenal usahawan kosmetik dan personaliti media sosial terkenal, Nur Sajat? Pengasas empayar kecantikan Let’s Cantik ini menyatakan bahawa ‘Sabun Pink’ Jangan Mengata yang diformulasikan khas untuk mencuci kulit wajah itu juga boleh digunakan untuk mencuci alat sulit wanita! Menerusi akaun Instagramnya @nursajat02, Sajat menerangkan kebaikan mencuci bahagian intim menggunakan sabun pencuci muka keluaran syarikatnya…

Teruskan Membaca

Video Parodi: Pelbagai Ragam Penumpang Uber

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

PERKHIDMATAN kereta kongsi Uber dan Grab Car kini semakin mendapat tempat di kalangan pengguna kenderaan awam di negara ini. Buat pemandu Uber dan Grab Car, pasti sahaja anda akan berhadapan dengan pelbagai ragam dan karenah penumpang sama seperti yang pernah dialami pemandu teksi sebelum ini. Antaranya, ada penumpang yang mabuk, penumpang yang sentiasa nak cepat…

Teruskan Membaca

Tak Nak Mengalah, Ahso Mengamuk Tunjuk Coli

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

VIDEO seorang wanita berusia lingkungan 40-an yang berada dalam keadaan marah menjadi tular di media sosial. Ini berikutan dia enggan mengalah apabila bertembung di laluan sama dengan sebuah kereta di hadapannya. Tidak berpuas hati, pemandu kereta yang lagi satu keluar dan mula merakam wanita tersebut yang kelihatan marah-marah dan bengang apabila keretanya terhalang untuk berlalu…

Teruskan Membaca

Lelaki Kantoi Ambil Video Perempuan Pakai Skirt

in Jenayah/Utama & Sensasi

SEORANG gadis menerusi laman Facebooknya membuat pendedahan bahawa terdapat seorang lelaki ‘gila’ yang gemar mengambil video perempuan memakai skirt. Baru-baru ini, gadis tersebut, Giney Chan turut menjadi mangsa lelaki tersebut namun dia berjaya ‘menghalang’ lelaki itu daripada menyebarkan video tersebut. Ini kerana dalam kejadian dipercayai berlaku di sebuah pusat membeli-belah terkenal itu, Giney yang mengesyaki…

Teruskan Membaca

Tertinggal Telefon, Kawan Rakam Video Annoying

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

DALAM hidup korang mesti ada sekurang-kurangnya seorang kawan yang gila-gila dan suka ‘pedajal orang kan? Walaupun ada kala mungkin annoying, kawan macam inilah boleh buat kita ketawa tak ingat dunia. Sebagai contoh, rakan kepada lelaki bernama Irfan Abdul Rahman ini. Akibat tertinggal telefon bimbit untuk ke tandas, rakannya bernama Fikri telah merakam video ucapan ‘kasih…

Teruskan Membaca

Dipecat Kongsi Video Wanita ‘Jatuhkan’ Perut Atas Lelaki

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SEORANG jururawat lelaki telah dipecat selepas dia memuatnaik video dan berkongsi dengan dua rakan sekerjanya mengenai seorang wanita gemuk yang `menjatuhkan’ perut ke atas belakang seorang lelaki yang sedang membongkok. Pihak pengurusan hospital di Melbourne menyifatkan video berkenaan sebagai lucah dan dia terus dipecat. Bagaimanapun jururawat berkenaan, Michael Renson yang telah berkhidmat selama 20 tahun…

Teruskan Membaca

Wanita Diheret Keluar Kerana Menyelinap Masuk Pesawat

in Jenayah/Utama & Sensasi

GARA-GARA menyelinap masuk ke sebuah pesawat, seorang wanita terpaksa diheret keluar selepas dia enggan meninggalkan kawasan tersebut. Sebuah video yang dirakam penumpang penerbangan itu menjadi viral menunjukkan wanita itu diheret keluar oleh pengawal keselamatan dalam kejadian yang berlaku awal minggu ini. Insiden itu dilaporkan berlaku di Lapangan Terbang Metropolitan Detroit, Amerika Syarikat. Menurut jurucakap syarikat…

Teruskan Membaca

Jual Produk Guna Elemen ‘Lucah’ Trademark Liana

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SESUATU produk itu akan laris di pasaran sekiranya kempen promosi, pemasaran dan pengiklanannya berjaya meninggalkan kesan buat golongan pelanggan sasaran. Jika diperhatikan, iklan berunsur lucah atau double meaning memang ada sahaja diterbitkan namun ia tidaklah terlalu meluas dan terbuka lebih-lebih lagi di negara kita. Namun, seorang pengusaha produk kecantikan Jus Sweet Dara iaitu Liana Rosli…

Teruskan Membaca

Netizen ‘Ejek’ Accent Mat Saleh Minah Koko

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

SETIAP apa yang dimuat naik di laman sosial, bersedia sahajalah dengan risiko dikecam atau diejek sekiranya ia menjadi viral di Internet. Macam seorang gadis yang dikenali sebagai Koko ini, teruk juga dia ‘diejek’ sebilangan netizen gara-gara sebuah video yang dimuat naiknya di laman sosial baru-baru ini. Dalam video tersebut, Koko bercakap dengan accent mat saleh…

Teruskan Membaca

VIDEO: Kompilasi Anak Biadap, Tampar Ibu Sendiri

in Utama & Sensasi

PERHATIKAN wajah kanak-kanak ‘penghias muka’ di atas. Rasa macam nak bagi dia ‘sebiji’, kan? Apa yang patut anda lakukan jika anda berjumpa dengan kanak-kanak yang berkelakuan biadap dan kurang ajar? Video berdurasi 12 minit 17 saat ini merupakan kompilasi lima rakaman berbeza aksi biadap anak-anak terhadap orang dewasa– termasuklah ibu bapa mereka sendiri. Sebagai contoh,…

Teruskan Membaca

Video ‘Rampas’ Anak, Bapa Tampil Jelas Perkara Sebenar

in Utama & Sensasi

SEJAK semalam, viral video di sebuah mahkamah menunjukkan Datuk SM Faisal Nasimuddin cuba ‘merampas’ anaknya dari dakapan bekas isterinya di mahkamah. Video tersebut mendapat perhatian netizen apabila ramai yang melahirkan rasa simpati terhadap anaknya yang dilihat tidak mahu melepaskan ibunya. Selepas menerima kritikan dan kutukan dari netizen yang mendakwa dirinya tidak berperikemanusiaan kerana mahu merampas…

Teruskan Membaca

Video: Anak Memeluk Erat Ibunya Di Mahkamah Viral

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

YA ALLAH… luluh hati kami menonton sebuah video seorang anak memeluk erat ibunya seakan tidak mahu dilepaskan di mahkamah ini. Video berdurasi 2 minit 48 saat yang dimuat naik oleh Sheila Nikki ini sekali gus menjadi viral di media sosial. Difahamkan, kanak-kanak itu berkelakuan sedemikian selepas mahkamah memerintahkan hak jagaan dapat kepada bapanya. Menerusi video itu,…

Teruskan Membaca

Video: Ex-Wartawan Majalah 3 Dakwa Dipukul PA Menteri

in Hangat/Jenayah/Utama & Sensasi

SEORANG bekas wartawan TV3 mendakwa dirinya diugut bunuh oleh Pembantu Peribadi kepada Timbalan Menteri Dalam Negeri, sekiranya tidak menyerahkan anak kepada bekas isterinya, kelmarin. Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang di Mutiara Damansara, Petaling Jaya, mangsa, Mohd Adli Effendy Mohd Zaki, 35, turut mendakwa dipukul sekumpulan lima lelaki hingga menyebabkan kecederaan pada bahagian mata, muka, badan dan…

Teruskan Membaca

Video: Pelancong ‘Speechless’ Monyet Seks Atas Bahu

in Gaya Hidup/Utama & Sensasi

MELIHAT haiwan melakukan hubungan seks di tempat terbuka bukanlah sesuatu yang aneh. Namun, bayangkan sekiranya haiwan itu beraksi dengan pasangannya di atas kepala anda? Pasti tak terkata bukan? Hehe… Itulah yang berlaku kepada seorang pelancong dari Amerika Syarikat ketika berkunjung ke tempat perlindungan monyet di Ubud, Bali, Indonesia. Secara kebetulan, insiden luar biasa itu sempat…

Teruskan Membaca

Video: Wanita Ini Selamba Pukul Warga Emas Di Klinik

in Hangat/Utama & Sensasi

VIDEO seorang wanita memukul seorang warga emas di sebuah klinik di Pusat Transformasi Bandar (UTC) Sentul di ibu negara kini menjadi viral di Internet. Menerusi rakaman 30 saat itu dapat dilihat wanita muda itu memukul kepala wanita tua itu yang berkemungkinan besar adalah ibunya. Memang tidak patutlah bertindak sedemikian terhadap orang yang lebih tua dan…

Teruskan Membaca

Video: Obama Tersasul Sebut Nama Lee Kuan Yew

in Utama & Sensasi

PRESIDEN Amerika Syarikat (AS), Barack Obama tersasul menyebut nama bekas perdana menteri Singapura, mendiang Lee Kuan Yew ketika menyampaikan ucapan alu-aluan selamat datang kepada Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong di White House, Washington, baru-baru ini. Ketika menyampaikan ucapannya itu, Obama memuji pembangunan Singapura di bawah kepimpinan presiden terdahulu. “Di bawah kepimpinan Perdana Menteri Lee…

Teruskan Membaca

Penyelia Tuntut Seks Jika Mahu Balik Awal

in Jenayah/Utama & Sensasi

RAKAMAN video secara langsung dirakam seorang transgender dari Hawaii, Makana Milho menjadi viral apabila menunjukkan penyelianya, Harold Villanueva Jr. menuntut seks sekiranya wanita itu mahu pulang awal dari kerja. Rakaman itu disiarkan Makana, 21; secara live menerusi laman Facebook miliknya, baru-baru ini. Makana memulakan rakaman sebaik dia mula menaiki kereta penyelia pembersihan itu yang kemudian…

Teruskan Membaca

Makin Dikenali, Ira Kaza Ambil Positif Setiap Kritikan

in Artis/Utama & Sensasi

SEBELUM ini satu Malaya heboh dengan video viral gelekan ‘maut’ Ira Kaza yang merupakan anak kepada pelakon popular, Kazaruddin Saisi. Video gelekan ghairahnya itu pantas meraih perhatian netizen yang kemudiannya memberikan pelbagai kritikan terhadap video yang dimuat naik sendiri oleh gadis berusia 21 tahun itu di laman mikro Twitter miliknya. Mengambil positif setiap kecaman yang…

Teruskan Membaca

Video: Lepas Gelek, Ira Menyanyi Pulak

in Utama & Sensasi

BARU-BARU ini nama Ira Kaza menjadi sebutan dan trending di kalangan netizen dengan penyebaran sebuah video gelekan maut yang dimuat naiknya sendiri di laman mikro Twitter. Tidak menjangka video gelekannya itu menjadi viral, Ira atau nama sebenarnya, Faghirah Fatini Kazaruddin, 21, berkata video itu dibuat secara suka-suka memandangkan dia suka menari. Baca: Makin Dikenali, Ira…

Teruskan Membaca

Guru Smart Reader Perjelas Video Tengking Murid

in Utama & Sensasi

SUSULAN video aksi seorang guru di sebuah pusat pendidikan prasekolah menengking murid secara keterlaluan sehingga mengundang pelbagai tohmahan negatif khasnya golongan ibu bapa, guru wanita terbabit tampil memberi penjelasan. Memetik pautan video yang dimuat naik di laman Facebook Smart Reader Kids, guru wanita tersebut yang dikenali sebagai Teacher Lee memohon maaf dan menyatakan sebab utama mengapa…

Teruskan Membaca

Wanita Telanjang Bulat Merayau Di Jalanan Singapura

in Hangat/Utama & Sensasi

VIDEO seorang wanita sedang berjalan dalam keadaan bertelanjang bulat menjadi viral apabila ia disebarkan menerusi laman sosial, baru-baru ini. Kejadian dipercayai berlaku di Singapura dan menerusi video berdurasi lebih dua minit itu, wanita tersebut selamba berjalan tanpa hirau orang ramai di sekelilingnya yang terkejut dengan kehadiranya tanpa seurat benang di situ. Sekumpulan lelaki yang berada…

Teruskan Membaca

Video: Ini Yang Dikatakan Malang Tak Berbau ‘Kuasa Dua’

in Terkini

MALANG sememangnya datang tanpa diduga, tidak berupaya untuk ditolak dan kadangkala ia mungkin hadir bersama ‘pakej’ dan apa yang dapat dilakukan, hanyalah kepasrahan. Contoh terbaik adalah menerusi rakaman video dashcam bertarikh 9 Julai ini yang memaparkan niat murni seorang lelaki di Taiwan yang cuba membantu, namun berakhir dengan kecelakaan yang tidak disangkakan. Menerusi perkongsian video di saluran YouTube Roadcams, lelaki…

Teruskan Membaca

Video: Lelaki Cuba Bunuh Diri Diselamatkan Bomba

in Utama & Sensasi

SEBUAH video memaparkan seorang lelaki warga emas tergantung di tingkap lapan sebuah pangsapuri di Singapura menjadi viral semalam. Warga emas berusia 68 tahun itu dipercayai cuba membunuh diri dengan terjun dari tingkat 11 rumahnya sebelum tersangkut di ampaian aras lapan kediaman tersebut. Kejadian dilaporkan berlaku di Blok 410, Tampines Street 41, jam 3.30 petang semalam.…

Teruskan Membaca

1 2 3 13
Go to Top